Tel: 0723.223.104

 

Budinca de tapioca cu capsuni -fara lactoza

 Desertul ideal pentru copilul tau                          

 

Luna mai a fost promovata ca luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart

Cuisine  si 11 bloggeri culinari, au tras un semnal de alarma asupra modului alimentatie.  #ManancResponsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu

regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici.  

Tinand cont ca numarul copiilor care au intoleranta la lactoza este in crestere am ales o reteta dedicata copiilor –Budinca de tapioca cu capsuni (fara lactoza). 

 

 Ingrediente:

  • 600 ml lapte de orez si migdale
  • 3/4 lingurita vanilie
  • 150 gr tapioca
  • 3-4 linguri sirop de agave/miere
  • 1/4 lingurita ulei cocos
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa

 

Modul de preparare pentru Budinca de tapioca cu capsuni:

Se pune laptele la fiert intr-o cratita. Cand a dat laptele in clocot, se adauga vanilia si tapioca si lasam la fiert aproximativ 5 minute. Cand sunt fierte, bobitele de

tapioca devin translucide. La final incorporam siropul de agave/mierea. Budinca am turnat-o intr-o tava de silicon unsa cu ulei de cocos, am lasat-o la racit iar apoi

am pus-o in frigider pentru 4-5 ore. Capsiunile spalate se pun in robot pentru a se marunti putin. Sosul de capsuni obtinut il punem peste budinca.

 

Este o reteta delicioasa pentru copii !